Årsmarkering av invasjonen i Ukraina


Bli med på markeringen av at det er ett år siden invasjonen i Ukraina. Sammen kan vi vise solidaritet til de som er drevet på flukt, som er utrygge og redde for framtiden. Vi skal gå i fakkeltog mellom Øvre Rælingen kirke og Lillestrøm kirke. Det blir stopp underveis ved Lillestrøm stasjon der flere kobler seg på toget. Det er også mulig å komme direkte til Lillestrøm kirke for programmet som starter ca 19:00. 

Rælingen kommune har i samarbeid med kirken i Rælingen -og Lillestrøm gått sammen om å markere årsdagen for invasjonen i Ukraina. Slik ser markeringen ut:

Fredag 24.02 -Åpen kirke i Øvre Rælingen kirke (09:00-18:00)
Her vil det være mulighet for å tenne lys, være i stillhet, skrive bønnelapper, minnes m.m.

Torsdag 02.03 -Fakkeltog mellom Øvre Rælingen kirke og Lillestrøm kirke 
Markeringen starter utenfor Øvre Rælingen kirke ca kl 18:00 med appell fra Ordfører Ståle Grøtte. Vi heiser den ukrainske vimpelen og Ukrainas nasjonalsang spilles på kirkeklokkene av kantor Åse Torill Løvoll. 

  • Kl 1800 ØVRE RÆLINGEN KIRKE: Markeringen starter med appell fra ordfører Ståle Grøtte. Vi heiser den ukrainske vimpelen og Ukrainas nasjonalsang spilles på kirkeklokkene. Kulturinnslag.
  • Kl 1900 LILLESTRØM STASJON: Stopp ved bussterminalen i Lillestrøm. Flere kan koble seg på.
  • KL 1915 SOLPLASSEN – UTENFOR LILLESTRØM KIRKE: Appell ved Thor Grosås, varaordfører i Lillestrøm. Visning av installasjoner og videoer om Ukraina.
  • Kl 1945 LILLESTRØM KIRKE: Servering av borsjts, ukrainsk rødbetsuppe. Presentasjon av ukrainske byer før og etter invasjonen. Kulturinnslag.
  • Kl. 20.30 Kveldsbønn. Musikk, lystenning.

 

Reiseruten:

Arr: Ukrainske flyktninger i Rælingen, Rælingen og Lillestrøm menigheter.Kontakt eller spørsmål:

Diakon i Rælingen
Leder for omsorgs- og frivillighetsarbeidet i kirken
Karin Kverneland Oyenuga
karin.oyenuga@ralingen.kirken.no
Jobbmobil: 96 74 58 78

Tilbake